Lielākā daļa mūsdienu cilvēku pīrāgu pagatavošanu jau uzskata par mākslu. Pīrāgus cep, lai izbaudītu sulīgo pildījumu un mīkstu, gaisīgu mīklu. Tomēr pīrāgi ne vienmēr tika uzskatīti par greznu našķi.
Rūpnieciskās revolūcijas laikā pīrāgus gatavoja, lai varētu remdēt apetīti. Tas nozīmē, ka cilvēkiem nebija svarīgi, no kā pīrāgs ir pagatavots. Bieži konditorejas izstrādājumos kā pildījums tika likts tas, kas palika pāri no citiem ēdieniem.
Lieliski, ka tagad pīrāgiem vairs nav tik radikāla nozīme. Mēs jums parādīsim, kā pagatavot vienkāršu pīrāgu.
Vienkārša pīrāga sastāvdaļas:
• 3 olas
• Šķipsniņa sāls
• 12 ēdamkarotes cukurs
• 12 ēdamkarotes milti
• 12 ēdamkarotes piens
• 12 ēdamkarotes augu eļļa
• 10 g cepamais pulveris
• 2 g vanilīns
• 200 g ogas
Lasi arī: Sajauc pa 1 glāzei griķus, valriekstus un medu, un ar tevi notiks kaut kas īpašs!
Sastāvdaļas kraukšķīgajām drupačām:
• 40 g milti
• 40 g cukurs
• 30 g sviests
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu soli pa solim
[…] Šarloti vairs negatavoju, atradu daudz foršāku recepti. Nevis pīrāgs, bet zelts: mamma to sauc … […]